Har du lyst til å arrangere konsert med MiNensemblet?

Vi er alltid på jakt etter gode arrangører å samarbeide med! Les mer om våre forventninger her, og ta gjerne kontakt med en av våre produsenter for en uforpliktende prat. Husk at vårt motto er store opplevelser på små steder. La oss jobbe sammen leve opp til dette!

Hva er MiNensemblet?

MiNensemblet er en profesjonell kammermusikkgruppe som kan opptre i nær sagt alle former og fasonger. Det består av fem strykere, fem blåsere og en pianist. Musikerne holder svært høyt nivå, og har spisskompetanse innen det meste fra barokk- og tidligmusikk til klassisk og samtidsmusikk. MiNensemblet drives av Musikk i Nordland, som er Nordland fylkeskommunes fagenhet for musikk.

Hvem får konsert?

Booking skjer etter avtale med en av våre produsenter. Noe fleksibilitet må påregnes med tanke på konsertdatoer, da det i siste omgang må passe med reiseruter og regler om arbeidstid. Foreslå gjerne flere datoer, så blir det lettere for oss å legge en fornuftig turné. Som fylkeskommunal enhet har Musikk i Nordland i oppgave å gi et musikktilbud til hele fylket, så i enkelte tilfeller vil vi derfor måtte prioritere arrangører på steder med lavere aktivitet framfor steder hvor det allerede skjer mye fra før.

Hva koster det?

MiNensemblet skal være tilgjengelig for alle i fylket, men vi er likevel avhengig av noe inntjening på vår konsertvirksomhet. Vi ber derfor om en egenandel fra alle arrangører som tar imot konserter fra oss. Egenandelen varierer fra produksjon til produksjon, og som regel vil en konsert med mange musikere kreve høyere egenandel enn en konsert med få. Uansett tenker vi at det økonomiske ikke skal stå i veien for det musikalske, og vil møte alle forespørsler med fleksibilitet og et åpent sinn.

Klikk for stort bilde

Hva forventes av arrangørene?

  • Egnet konsertlokale: Ulike konserter stiller naturligvis ulike krav til lokaler, men som et minimum kreves det en viss standard med tanke på sceneplass, akustikk og temperatur. Vi er likevel åpne for kreative løsninger og er på ingen måte fremmed for å eksperimentere med hvor eller hva et konsertlokale kan være.
  • Lokal markedsføring: Vi vil alltid gjøre hva vi kan for å markedsføre konsertene våre, men vi er likevel avhengig av deres hjelp for å skape blest i lokalmiljøet. Vår forventning er at deres forventing er fullt hus. Vi sender dere plakater og pressemateriell i forkant av konserten til bruk i konvensjonell markedsføring, men vi oppfordrer alle til å tenke utenfor boksen når det gjelder promotering. Kanskje det finnes lokale kor, korps, musikkstudenter eller andre grupper som kan kobles på konserten og bidra til rekruttering av publikum? Kom gjerne med idéer til morsomme samarbeid. Vi jobber gjerne litt ekstra for tiltak som kan stimulere musikklivet rundt om i fylket.
  • Nystemt flygel: Produksjoner med klaver krever ofte et nystemt flygel av god kvalitet. Med nystemt menes det at stemmingen er gjort så tett opp til konserten som mulig. Enkelte konserter stiller høye krav til instrument og stemming, mens i andre tilfeller kan det være nok med digitalt piano.
  • Kontaktperson på stedet: Vi trenger en person på stedet som kan ta imot musikerne ved ankomst og sørge for at alt det overnevnte ivaretas. Dersom ansvarlig produsent fra Musikk i Nordland ikke er med på turné, bør kontaktpersonen være tilgjengelig på telefon til konserten er over.
  • Publikumstall: Etter konserten trenger vi å vite hvor mange som var i publikum, både betalende gjester og eventuelle fribilletter. Dette til vår egen rapportering ved årsslutt.